Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВР зриває роботу Національного антикорупційного бюро

"Більшість депутатів у Раді, роблять це свідомо, бо навіщо створювати орган який їх самих і може "під білі рученьки.....", - екс прес-аташе посольства Грузії в Україні, журналіст, Бачо Корчілава.

"Цікава зустріч була сьогодні в Національному Антикорупційному Бюро.

Розмова з Директором Бюро Артемом Ситником та його заступником Гізо Угулава була довгою, напруженою, але дуже відкритою і цікавою.

Загалом наступне:

Бюро готове почати працювати найближчим часом, вже готові 70 детективів які можуть вести провадження 20 великих справ. Це зараз як ніколи буде позитивно у справі боротьби з корупцією. Але є одне але, яке не дає можливості почати роботу. Звичайно Директор Бюро і його зам були делікатні, але особисто я цю проблему називаю депутатсько-шокінскім фактором.

Згідно закону, для повноцінної роботи Національного Антикорупційного Бюро необхідно призначити антикорупційну Прокурора ...

Ця людина буде згідно закону наділена повноваженнями не менше Генпрокурора, і на якого навіть Генпрокурор не матиме впливу. Генпрокурор повинен буде тільки підписати розпорядження про призначення на цю посаду людини яка виграла відкритий конкурс. І після цього автографа Генпрокурор і його відомство втрачають контроль над розслідуваннями у сфері корупції. Тобто якщо за корупцію заарештовують чиновників високого рангу, то Шокін може за всім цим спостерігати тільки здалеку і ніяк вплинути не може.

Кандидати на цю посаду повинні бути відібрані спеціальною комісією з 11 чоловік, 4 з яких представляє Генпрокурор а 7 Верховна Рада. Опісля комісія повинна вибрати переможця ...

Генпрокурор недавно призначив своїх 4, яких розкритикували всі, включаючи Послів Західних країн, а от Верховна Рада ніяк не надасть своїх представників у цю комісію. Загалом немає комісії, значить немає Прокурора, немає Прокурора - значить Бюро не може почати працювати.

Загалом все по класиці жанру все затягнути і довести ситуацію до абсурду. Особисто я не сумніваюся що більшість депутатів у Раді, роблять це свідомо, бо навіщо створювати орган який самих їх і може "під білі рученьки" ...

Одним словом - зараз важливо змусити депутатів і Генпрокурора створити комісію з людей, які будуть прийнятні для суспільства, комісію представити кандидата на пост Антикорупційного Прокурора і Генпрокурора підписати розпорядження про його призначення.

Повірте що це стане ще одним великим ударом по корупції та прогнилій системі ...

Особисто на мою думку кращими претендентами на цю посаду є або Віталій Касько або ж Davit Sakvarelidze. Але це моя суб'єктивна думка", - Бачо Корчілава у Facebook.

 

Интересная встреча была сегодня в Национальном Антикоррупционном Бюро. Разговор с Директором Бюро Артемом Сытником и его...

Posted by Бачо Корчилава on 9 вересня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ