Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Врахування депозитів як доходів – це спосіб обікрасти людей під час призначення субсидій, – «Наш край»

Уряд має відмовитись від ініціативи враховувати відсотки за депозитами під час призначення субсидій. Про це заявив співголова партії «Наш край» Сергій Кальцев, коментуючи заяву міністра соцполітики Андрія Реви про те, що у наступному опалювальному сезоні під час нарахування субсидії враховуватимуться відсотки від депозитів. Повідомила прес-служба партії.
zhydachivrda.org.ua

«Кабінет міністрів має відмовитись від пропозиції наступного року враховувати відсотки за депозитами під час призначення субсидій, адже мізерні відсотки за вкладами повністю нівелюються інфляцією та не можуть вважатися прибутками», – наголосив Сергій Кальцев.

За його словами, така антисоціальна ініціатива урядовців не витримує жодної критики і є нічим іншим, аніж бажанням штучно зменшити кількість сімей, які отримуватимуть пільги на послуги ЖКГ. «Мізерні заощадження українців, відкладені на «чорний день», не можуть вважатися доходом, оскільки навіть відсотки за цими вкладами протягом року «з’їдає» інфляція», – додав він.

На думку співголови партії «Наш край», виходячи з логіки урядовців, можна очікувати, що доходом сім’ї вважатимуться відсотки на пенсійних та зарплатних картках. «Невже міністерство візьме на себе відповідальність обкрадати, пенсіонерів чи батьків школярів, які надзусиллями відкладають своїм дітям на освіту або оздоровлення?», – зауважив Сергій Кальцев.

Він також наголосив, що подібна ініціатива Кабміну може призвести до значного відтоку грошей з банківської системи та збільшити «тіньовий» обіг коштів у країні.

Як відомо, днями міністр соціальної політики Андрій Рева виступив з ініціативою включати з наступного року депозити в розрахунок доходу домогосподарства для призначення субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ