Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ВРУ обріже місцеві бюджети і розгляне Держбюджет-2018

Верховна Рада у вівторок, 14 листопада, планує розглянути законопроект "Про Державний бюджет на 2018 рік". Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту, - повідомив Укрінформ.

Першим блоком у порядку денному - питання аграрної політики. Зокрема у першому читанні Верховна Рада розгляне урядовий законопроект "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції" №5448, ініційований Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Документ передбачає удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції та розширенню зовнішніх ринків її збуту. 

Далі заплановано розгляд депутатських законопроектів №6049 і 6049-1, які стосуються внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення задля запобігання рейдерству.

Рада також голосуватиме за включення до порядку проект закону про внесення зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів України" щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції №7161, ухвалення якого зніме соціальну напругу серед бійців, у котрих було ампутовано кінцівки.

До того ж, народні депутати планують розглянути законопроект №7125 "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо забезпечення житлом військовослужбовців)". На ці потреби необхідно 18 700,0 тис. грн. Так, у законопроекті пропонується зменшити видатки розвитку за бюджетною програмою 6381130 "Виконання боргових зобов'язань за кредитом, залученим під державну гарантію для реалізації проекту  "Створення Національної супутникової системи зв'язку" і встановлення їх на цю суму за програмою 6381100 "Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Державного космічного агентства".

Після цього нардепи спробують відкликати депутатський  законопроект "Про антикорупційні суди" №6011, яким визначаються вимоги до кандидатів на посади суддів антикорупційних судів і порядок їх призначення. 

Читайте також: Парубій прогнозує ухвалення бюджету-2018 в середині грудня

У другому читанні Рада розглядатиме законопроекти №5697 (Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"), №1242 (Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалося питання про їх застосування)), №7117 (Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості) та №4449 (Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги).

Потім депутати перейдуть до розгляду питань Державного бюджету у першому читанні. Спочатку під час вечірнього пленарного засідання Рада планує розглянути законопроект №7116 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", прийняття якого унормує здійснення витрат державного та місцевих бюджетів, сприятиме прискоренню реалізації  нормативно-правових актів і відповідно своєчасного фінансування видатків держбюджету і місцевих бюджетів та забезпечить стабільність функціонування бюджетної системи України. Після цього нардепи голосуватимуть за законопроект №7000 "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

Крім того, на розгляд сесії Верховної Ради у другому читанні виноситься законопроект №6565 "Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України", який за основу депутати підтримали 5 вересня.

Наприкінці пленарного засідання планується розгляд низки проектів постанов щодо перейменування населених пунктів.

ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ