Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВРУ прийняла законопроект "Про Вищу раду правосуддя"

Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому закон №5180 "Про Вищу раду правосуддя". За відповідне рішення проголосував 271 народний депутат.Про це повідомив 112 телеканал.

Законопроектом №5180, який складається із загальної та особливої частин, пропонується врегулювати питання статусу Вищої ради правосуддя (ВРП), її повноважень, порядок обрання (призначення) членів ВРП, їх статус (права, обов'язки, гарантії діяльності, порядок звільнення та припинення повноважень), структуру ВРП, а також процедурні питання здійснення повноважень ВРП та її органами. Крім того, пропонується внести зміни до низки законодавчих актів, зокрема щодо невиконання законних вимог ВРП, її органу або члена щодо надання інформації, тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності, порядку затримання судді або утримання його під вартою або арештом, порядку обрання членів ВРП парламентом тощо. При цьому запропоновані законопроектом зміни розроблені з урахуванням рекомендацій та висновків Венеціанської комісії та згідно з європейськими стандартами, зокрема щодо складу ВРП, суб'єктів та принципів її формування.

Як повідомлялося раніше, комітет Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя на своєму засіданні в середу, 2 листопада, рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект №5180 "Про Вищу раду правосуддя", внесений президентом України Петром Порошенком та визначений ним як невідкладний.

ua.112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ