Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всеукраїнський перепис населення перенесли

Сьогодні, 11 січня, віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що другий Всеукраїнський перепис населення буде проводитись у 2013 році.

За його словами, перепис населення повинен був відбутися в Україні ще три роки тому, але почнуть його проведення тільки в 2012 році. У цьому зв'язку він нагадав, що в поточному році буде проводитися перепису населення тільки по окремому регіону, який відповідає соціальному складу України, повідомляє Кореспондент.

"Це буде тільки підготовка до глобального перепису населення, а вже в 2013 році буде проводитися повноцінний перепис", - зазначив Тігіпко.

Політик уточнив, що перепис населення проводити "точно потрібно".

"Щоб знати склад населення і кількість, оскільки багато соціальних та економічних категорій від цього залежать", - додав Тігіпко.

Раніше проведення Всеукраїнського перепису населення, яке може коштувати державному бюджету близько 1 млрд. гривень, запланували на грудень 2012 року.

Нагадаємо,з 1 по 14 грудня 2010 року в Дергачівському районі Харківської області відбувся пробний перепис населення.

Пізніше Кабінет міністрів переніс проведення Всеукраїнського перепису населення з 2011на 2012 рік.

В кінці листопада 2011 року Кабінет міністрів затвердив відповідальних за Всеукраїнський перепис населення-2012, призначивши головою міжвідомчої комісії першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва.

Згідно з постановою, Державна служба статистики до 1 березня повинна забезпечити розробку та затвердити програму перепису і до 1 вересня - створення технічної бази та програмно-технологічного комплексу для обробки результатів перепису.

У світовій практиці переписи населення проводять приблизно кожні 10 років.

Перший і поки останній перепис у незалежній Україні було проведено в 2001 році, згідно якого чисельність населення України становила 48,457 млн. осіб.

До цього українців переписували ще у складі СРСР у 1989 році, тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн. осіб.

За даними Державної служби статистики чисельність населення України на 1 січня2012 року склала 45,63 млн. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ