Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вшанують пам'ять двох бійців: один загинув на Світлодарській дузі, другий - в Афганістані

12 березня у Жидачівському районі у селі Бортники на території школи відкриють меморіальні знаки на вшанування пам’яті бійця АТО Володимира Андрешків та загиблого 28 років тому в Афганістані воїна Богдана Пастуха. О 12.00 відбудеться освячення знаків. Про це повідомили у Жидачівській РДА.

ГО „Спілка учасників АТО Жидачівщини” та Українська спілка ветеранів Афганістану запрошують усіх вшанувати пам’ять Героїв.  

Також нагадаємо, що нещодавно Указом Президента України № 580/2016 «Про відзначення державними нагородами», загиблого 18 грудня 2016 року на Світлодарській дузі, 47-річного уродженця с. Бортники Жидачівського району, молодшого сержанта 54-ї механізованої бригади 25-го батальйону «Київська Русь» Андрешківа Володимира Степановича за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Мужній Український воїн загинув у бою за визволення України від російських окупантів на Світлодарській дузі. Із полеглим Героєм в скорботні грудневі дні прощалася вся Україна. Загальнонаціональні телеканали транслювали зворушливу церемонію прощання із бійцем АТО, яка відбулася в Києві, на Майдані Незалежності та в с. Бортники. Тисячі людей виходили на вулиці і площі міст і сіл Львівщини, Жидачівського району, щоб віддати шану Володимиру Андрешківу. 22, 23 та 24 грудня 2016 року було оголошено Днями жалоби у Жидачівському районі.

Поховали Володимира Андрешківа 24 грудня 2016 року в його рідному селі Бортники. Тисячі людей в цей день прощалися із воїном-захисником. У дні прощання із загиблим Українським воїном гудки поїздів зворушували зимову тишу, проїжджаючи через с. Бортники, віддаючи шану полеглому Герою, котрий у мирний час працював залізничником. Жидачівщина пишається мужніми Українськими воїнами-захисниками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ