Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Встановлені винні у вибуху на газопроводі в Ужгороді

Управління Держслужби гірського нагляду та промислової безпеки по Закарпатській області завершило розслідування вибуху на газопроводі, що стався 29 серпня в Ужгороді. Причинами аварії визнано проведення несанкціонованих земляних робіт та поганий контроль за газопроводами.

Зокрема, за висновком слідчої комісії, виконання будівельних, земляних та бурових робіт біля газопроводу середнього тиску велося без проекту, дозволу Держгірпромнагляду, письмового дозволу спеціалізованого підприємства газового господарства компанії "Закарпатгаз" та нагляду представників електро- й газового господарства, повідомляє ТСН.

А через недостатній контроль за технічним станом та експлуатацією підземних газопроводів не було забезпечено негайне припинення подачі газу на ушкоджену ділянку газопроводу.

Комісія також визначила посадових осіб, що допустили порушення, які призвели до аварії.

Це директор і головний інженер закарпатської філії компанії "Свемон-Захід", яка вела земляні роботи; головний інженер ужгородського міського району електричних мереж компанії "Закарпаттяобленерго"; голова правління "Закарпатгазу" Юрій Рибачок; перший заступник голови-головний інженер "Закарпатгазу"; начальник ужгородського управління "Закарпатгазу"; головний інженер ужгородського управління "Закарпатгазу", а також начальник служби підземних газопроводів ужгородського управління "Закарпатгазу".

Матеріали розслідування аварії Держгірпромнагляд направив у прокуратуру Закарпатської області.

Нагадаємо, вибух газу з наступним горінням стався внаслідок ушкодження газопроводу в Ужгороді 29 серпня близько 17:00.

У результаті обласний центр (48,408 тис. абонентів) і ще 64 населених пунктів Ужгородського району Закарпатської області залишилися без газу, близько 5 тис. жителів Ужгорода - без електро- та водопостачання.

3 людей було госпіталізовано з опіками, одна з них, 44-річна жінка, пізніше померла.

30 серпня прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом зазначеного вибуху. 6 вересня "Закарпатгаз" повністю відновив газопостачання Ужгорода й населених пунктів Ужгородського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ