Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Встановили підвищений прохідний бал при вступі до медичних вишів

Рішення про вступний бал у медичні виші набрало чинності. Про це інформує Освіта.UA.

Міністерством освіти і науки затверджено зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році, якими серед інших, встановлено підвищений прохідний бал при вступі до медичних вишів.

Згідно зі змінами, вступники, які вступатимуть на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Фармація, промислова фармація» та «Педіатрія» мають подавати сертифікати ЗНО з мінімальним значенням кількості балів з кожного конкурсного предмета не менше 150 балів.

Відповідні зміни вже зареєстровані у Міністерстві юстиції та набрали чинності. Нововведення стосуватиметься усіх абітурієнтів, незалежно від форми навчання та підпорядкування ВНЗ.

Як відомо, спільне рішення Міносвіти та Мінохорониздоров'я про підвищення конкурсного бала для вступу було ухвалено з метою встановлення адекватного механізму позитивного відбору на медичні спеціальності і відповідно підвищенню «якості» медичного студента.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що встановлення прохідного бала, перш за все, має на меті відібрати дійсно кращих випускників, мотивованих та готових до навчання.

Освіта.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ