Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вулицю Тургенєва у Львові планують перейменувати на вулицю імені Героїв УПА

Сьогодні під час громадських слухань надійшла пропозиція перейменувати вулицю Тургенєва на вулицю Героїв УПА. Пропозиція була подана від Конгресу українських націоналістів та обласного товариства політв’язнів та репресованих. Щоправда, за словами голови Товариства політв’язеів та репресованих Петра Франка, вулицю Тургенєва варто було б назвати вулицею Героїв ОУН-УПА.
Декан історичного факультету ЛНУ імені Івана Франка Роман Шуст стверджує, що недоцільно в назвах вулиць вживати абревіатури. Він говорить, що вулицю Тургенєва слід назвати вулицею Героїв Української Повстанської Армії. Також він подав пропозицію перейменувати площу Кропивницького у площу УПА, а вулицю Тургенєва перейменувати на Кропивницького. Водночас голова комісії з законності ЛМР Ігор Микитин стверджує, що не варто часто міняти назви вулиць.
„Змінити назву вулиці це означає змінити документи про реєстрацію житла, прописку та багато інших документів”, – говорить він. Також він зауважив, що не варто у назві вулиці вживати більше двох слів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ