Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Введення Росією мит щодо України порушує мінські домовленості - ЄК

Єврокомісія вважає, що введення Росією мит щодо України порушує, у тому числі, мінські домовленості про врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це заявила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем.

"Що стосується оголошення президента (РФ Володимира) Путіна, було абсолютно ясно, що це призведе до того, що з 1 січня пільгові умови, що існували між Росією і Україною, будуть припинені. Це явне порушення того, що було сказано, в тому числі, в мінських угодах", - сказала С.Мальмстрем.

У заяві, випущеній за підсумками зустрічі, ЄК повідомила, що "запропонувала проводити переговори в рамках тристоронньої робочої групи з 1 січня 2016 року за умови, що Росія виконає свої зобов'язання щодо України в рамках зони вільної торгівлі СНД".

"Указ президента (РФ Володимира Путіна) від 16 грудня 2015 року, що припиняє дію норм зони вільної торгівлі щодо України, додав елемент політичного тиску і суперечить умовам, позначеним в мінських заявах щодо участі у тристоронніх переговорах", - йдеться в комюніке ЄК.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін на своїй сторінці у Twitter написав, що консультації з Росією щодо зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, що відбуваються у тристоронньому форматі, стають все більш сюрреалістичними.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ