Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В'ятрович: В Україні уже декомунізовано 327 назв населених пунктів

Усі декомунізовані назви населених пунктів опрацьовані з місцевими громадами, Комітетом з питань місцевого самоврядування, лише чекають – коли це питання буде внесено в порядок денний ВР.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Уже змінено 327 назв населених пунктів, до 21 лютого мали змінити всі інші – разом 987, всі назви опрацьовані з місцевими громадами, Комітетом з питань місцевого самоврядування, лише чекаємо - коли це питання буде внесено в порядок денний. Спочатку воно не вносилось через перипетії довкола формування нового парламенту, зараз я сподіваюсь, що найближчим часом воно таки буде внесене, я мав розмову з Парубієм – він є нашим союзником з декомунізації", – наголосив В'ятрович.

Як повідомляв 5.ua, наприкінці минулого року Венеційська комісія визнала право України забороняти або навіть встановлювати кримінальну відповідальність за використання конкретних символів і пропаганду тоталітарних режимів. 

4 лютого українські парламентарії ухвалили Постанову "Про перейменування окремих населених пунктів та районів". Рада декомунізувала назви 175 населених пунктів у 17 областях України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ