Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Виборці УДАРу не стоятимуть в чергах на виборчих дільницях, - політолог

Феномен УДАРу не стільки факт політичної орієнтації виборця, скільки певні очікування від цієї політичної сили. Виборець сподівається, що буде краще. Про це під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив політолог Володимир Цибулько.

Водночас політолог наголосив на відсутності в партії ідеологічної компоненти, а також відсутності чіткої позиції із принципових питань.

«Ми бачимо, що УДАР не робив жодних принципових заяв щодо виведення з Севастополя російських військ, жодних заяв про вступ України до НАТО. УДАР уникає цих питань, і що далі уникає, то гірше», - сказав він.

Володимир Цибулько також додав, що виборці рано чи пізно зажадають конкретнішого визначення у цих питаннях.

Він також додав, що певне розчарування прийшло, коли УДАР оприлюднив свої партійні списки: «Там дуже багато сумнівних прізвищ, і мажоритарники партії теж сумнівні, в тому числі і на заході України. Це люди першого досвіду, до цього вони були лише в органах місцевого самоврядування, і виборці їх можуть оцінювати тільки по цьому. Для перспективи партії боїв Кличка мало, а принципово важливих для українців декларацій від його «говорящих голов» не так багато. Цей місяць дає ще можливість визначитись людям».

Що стосується ВО «Свобода», то, за словами політолога, ця партія має дуже чітку позицію з принципових питаннь.

«Але питання НАТО та питання економіки в риториці цієї партії починає нагадувати риторику КПУ. Бавитись у авторитаризм можна тільки по напрацьованій схемі», - сказав Володимир Цибулько.

Він також додав, що УДАР більше підтримує молодь, але молодь не стоятиме в черзі на дільницях, а от виборці «Свободи» прийдуть і проголосують незалежно не від чого.

За словами політолога, Віталій Кличко потенційний фіналіст президентської кампанії, і УДАР веде цю кампанію як старт наступної.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ