Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори до ВРУ повинні відбутися в березні 2011, а потім і у жовтні 2012-го – Роман Зварич

Народний депутат Верховної Ради України Роман Зварич вважає, що чергові вибори до парламенту повинні відбутися в березні 2011 року, а наступні, після остаточного прийняття перехідних положень закону через півтори роки - в жовтні 2012 року. Таку думку він висловив в інтерв'ю «Головкому».

Зокрема, коментуючи попереднє схвалення парламентом змін в Конституцію відносно виборів, Роман Зварич сказав: «Так проголосували 304 депутати при попередньому схваленні законопроекту, яке вимагало 226. Навіть при 450 проголосувало, не має значення. По такій же логіці можна було б говорити що якщо ВР заздалегідь схвалила проект про зняття з депутатів депутатської недоторканості, прокуратура може вже зараз відкривати кримінальні справи проти депутатів».

«Остаточно ухвалений цей закон може бути не раніше лютого 2012 року. До того ж, врахуйте те, що в перехідних положеннях цього законопроекту написане, що чергові вибори у ВР проходять в жовтні 2012 року. Виходитимемо з того, що цей закон буде остаточно ухвалений. Тоді на мою точку зору, чергові вибори повинні відбутися в березні 2011-го, новообрана Рада працює півтори роки, і наступні чергові вибори, виходячи з пункту в перехідних положеннях, відбуваються в жовтні 2012 року», - наголосив нардеп.

Зварич також додав що в перехідних положеннях не написали, що наступні чергові вибори мають бути в 2012, написали - просто «чергові». «Перехідні положення завжди встановлюють виключення загальному правилу. А загальне правило прописане в Конституції», - сказав він.

«Але говоритиму зараз не мовою юриспруденції, а мовою політики. Якщо вони дійсно хотіли б, щоб чергові вибори у ВР були в жовтні 2012 року, то потрібно було реагувати на лист ЦВК - у них же і так контрольний пакет в КС. Навіщо було бавитись в ці ігри? Деякі говорять, що це усе велика гра, окозамилювання, а тут раптом - ба-бах! - І вибори в березні», - зазначив Зварич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ