Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори канцлера Німеччини: Меркель обійшла Шульца у вирішальних теледебатах

У телевізійних дебатах між основними претендентами на посаду канцлера Німеччини, які пройшли 3 вересня, перемогу здобула чинний канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель, повідомляє телеканал ARD.

Чинний глава уряду й лідер блоку "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) і "Християнський соціальний союз (ХСС) Меркель набрала 55% голосів респондентів. Кандидат від соціал-демократів Мартін Шульц – 35%.

Під час обговорення суперниками питань міграційної політики за Меркель проголосувало 44% телеглядачів, тоді як Шульца підтримало лише 39%.

Позицію чинного канцлера у зовнішньополітичних питаннях підтримав 61% голосів, Шульцу віддали перевагу тільки 30%.

Що стосується обговорення ситуації на ринку праці, глядачі також присудили перемогу Меркель – 45% проти 40%, відданих Шульцу.

20 листопада 2016 року нинішній канцлер Німеччини Ангела Меркель офіційно оголосила про намір знову поборотися за крісло глави уряду, яке вона займає з 2005 року.

24 листопада тоді ще голова Європейського парламенту Шульц заявив, що не буде йти на черговий термін головуючого мандата в ЄП, а має намір балотуватися в німецький Бундестаг від своєї партії СДПН.

19 березня 2017 року Шульц став головою Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) і кандидатом у канцлери ФРН.

Вибори до Бундестагу (нижньої палати парламенту ФРН) відбудуться 24 вересня 2017 року. Посаду канцлера здобуде кандидат від партії, що перемогла на виборах.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ