Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори на Львівщині. Попередні результати

18 грудня у шести об’єднаних територіальних громадах у чотирьох районах Львівщини відбулися перші вибори. За інформацією регіонального консультанта з правових питань у Львівській області Асоціації міст України в рамках проекту USAID «Пульс» Галини Гречин, у більшості перемогу отримали люди, які були ініціаторами і основними локомотивами об’єднання громад. Про це пише Львівська газета.

У Мостиському районі, за попередніми результатами, переможцями будуть нинішні керівники рад, де будуть адміністративні центри ОТГ. У Мостиськах це Сергій Сторожук, в Шегинях – Ігор Кривейко і в Судовій Вишні – Олег Станкевич. У Старосамбарському районі, у Нижанковицькій ОТГ, перемогу здобув Володимир Смолінський, який до того був селищним головою Нижанковичів. У Жовтанецькій громаді Камянка-Бузького району перемогу здобуває Сергій Деркач, який був сільським головою Великого Колодного. У Давидові, за попередніми результатами виборів, переможцем став Володимир Керницький – сільський голова Пасік Зубрицьких.

«Проти частини людей, які висувались, зіграла доволі низька явка виборців. Наприклад, у Судововишненській ОТГ явка була лише 40%. Оскільки виграв діючий міський голова, очевидно, він більше мотивував виборців, які прийшли і проголосували за нього», – коментує Галина Гречин.

Станом на сьогодні на Львівщині уже є 22 повноцінні об’єднані територіальні громади, де відбулись вибори. У 15 громадах вибори відбулись торік і у семи – цього року. До цих виборів вже діяли 16 об’єднаних територіальних громад – Заболотцівська, Гніздичівська, Новострілищанська, Тростянецька, Воле-Баранецька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чуквянська, Новокалинівська, Дублянська, Бабинська, Міженецька, Новоміська, Грабовецька та Ходорівська. Загалом Львівська ОДА пропонує створити 95 обєднаних територіальних громад в області.

gazeta.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ