Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибухи в Калинівці можуть тривати ще впродовж 3-4 днів

На складі боєприпасів у Калинівці поодинокі вибухи можуть тривати ще впродовж 3-4 днів, проте обстановка стабілізувалася. Про це під час брифінгу повідомив начальник Озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов, - повідомила прес-служба Міноборони.

Перепад температур спричиняє детонацію боєприпасів, які там залишились. Але ці вибухи для місцевого населення, навколишніх сіл загрози не несуть.

Шевцов повідомив, що поодинокі вибухи можуть тривати ще впродовж 3-4 днів.

За словами начальника Озброєння Збройних Сил України зараз на території працюють гусеничні пожежні машини, машини розгородження, залучено 7 пожежних танків. Вони чергують безпосередньо в зоні ліквідації. Машини розгородження роблять проходи в завалах, щоб танки могли дістатися кожної ділянки і залити водою аби не допустити загорянь.

"Уже прибули групи розмінування від Збройних Сил України. Всього планується залучити близько 50 груп чисельністю 300 чоловік. Також прибули групи розмінування від ДСНС, які спільно будуть розміновувати територію", - сказав Микола Шевцов.

За його словами, більшість майна та боєприпасів, які зберігались на арсеналі, врятовані. І завдяки професійним діям персоналу частини, які грамотно організували процес гасіння, що спряло нерозповсюдженню вогню на інші місця зберігання, і забезпечити мінімальні ушкодження.

"Боєприпаси в закритих, підземних, арочних та залізобетонних сховищах залишились неушкодженими. Також хочу наголосити, що на складах Збройних Сил України хімічні боєприпаси відсутні", - сказав генерал-майор Микола Шевцов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ