Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Виходить український переклад книги легендарного нейрохірурга Генрі Марша

Британець Генрі Марш знаний 23-річною просвітницьокою роботою в Україні, де провів десятки блискучих операцій на мозку. Всесвітньо відомий нейрохірург переконаний – на процес одужання пацієнта впливає безліч деталей: починаючи від інтер`єру палати, закінчуючи задушевними бесідами з лікарем. Про це та багато іншого Генрі розповість на Форумі Видавців у Львові під час презентації українського перекладу книги „Історії про життя, смерть та нейрохірургію”, що виходить у „Видавництві Старого Лева”.

Про Марша знято два фільми, музику до однієї зі стрічок створив Нік Кейв. А ось книгу про свій життєвий і професійний досвід Генрі не довірив писати стороннім: склав її у формі мемуарів і присвятив красуні-дружині – відомому культурному антропологу Кейт Фокс. У книжці „Історії про життя, смерть і нейрохірургію” багато захоплюючих розповідей, у яких головне – це етика стосунків між лікарем та пацієнтом, тонка межа між гіркою правдою і крихкою надією. „Життя нейрохірурга ніколи не буває нудним і може стати надзвичайно успішним, але за це доведеться сплатити високу ціну. Ви не уникнете помилок і навчитесь жити з подекуди жахливими їхніми наслідками. Ви навчитесь об’єктивно дивитись на речі, і при цьому залишатись людиною. Ця книга розповідає про те, як я намагався, часами безуспішно, знайти золоту середину між потребою відсторонитись та проявом співчуття до хворого – здатністю, без якої хірургічна кар’єра неможлива. Середину між надією та реальністю. Я не ставлю за мету підважити довіру до нейрохірургів чи медичної професії взагалі, але сподіваюсь, що завдяки цій книзі люди зрозуміють, з якими труднощами, скоріше морального, а не фахового характеру, зіштовхуються лікарі”, - каже про свою книгу Генрі Марш.

Україна – одне з великих кохань в житті Марша: він дратується з непунктуальності українців, не може змиритися з корумпованістю та бюрократією, але безмежно залюблений у цю країну. Генрі є одним з тих іноземців, що з перших хвилин підтримали Революцію гідності, особисто стояли на Майдані і всіляко закликали європейську спільноту відреагувати на події в Україні. „Справжній англієць ніколи не буде говорити про свої почуття, якщо його про них спитають, відбудеться жартами. Але, без сумніву, Генрі Марш закоханий в Україну. Будь-яка в світі книжка на тему української історії чи сучасності прочитана ним, щойно вона вийшла з друку. На питання Британського медичного журналу, як би він витратив подарований мільйон фунтів, Генрі відповів, що половину цих грошей він розділив би між своїми трьома дітьми, а другу віддав би на лікування бійців, поранених на Сході України” – розповідає перекладач книги, український нейрохірург Андрій Мизак.

Сайт Генрі Марша: 
https://henrymarshdonoharm.wordpress.com/

Біографія Генрі Марша:

http://starylev.com.ua/old-lion/author/marsh-genri

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ