Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконавча служба арештувала рахунки Укргазвидобування

Рахунки державної газодобувної компанії Укргазвидобування заарештували. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"31 травня Укргазвидобуванню стало відомо, що відділом примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції було видано постанову від 30 травня щодо арешту коштів Укргазвидобування. Ухвалу прийнято на підставі наказу Господарського суду Києва від 24 травня. Як наслідок, станом на 31 травня рахунки компанії арештовані ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, до арешту рахунків привела спроба ТОВ Арабський енергетичний альянс (Київ) заволодіти коштами компанії в розмірі 231,6 млн гривень.

Справа між Укргазвидобуванням і Арабським енергетичним альянсом стосується договору про спільну діяльність (СД) від 2004 року, який втратив чинність ще в 2014 році.

За твердженням Укргазвидобування, Арабським енергетичним альянсом неодноразово робилися спроби заволодіти обсягами природного газу, газового конденсату та нафти, які були здобуті в рамках договору СД і були заарештовані в рамках одного з кримінальних проваджень.

Але у травні 2017 року ТОВ Арабський енергетичний альянс звернулося до суду із заявою щодо зміни способу та порядку виконання рішення Господарського суду від 23 січня 2013 року.

НВ Бізнес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ