Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виконавчий комітет розглянув і затвердив міський бюджет м. Львова на 2018 рік

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету було розглянуто питання формування бюджету міста Львова на 2018 рік. Затверджений рішенням виконавчого комітету бюджет Львова на 2018 рік, буде винесено на розгляд і затвердження сесії Львівської міської ради. Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Чергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради відбудеться завтра, 16 листопада.

«На попередньому засіданні виконавчого комітету було затверджено основні показники щодо формування бюджету міста на 2018 рік. З цими показниками ми ознайомили і пропрацювали їх з усіма депутатськими фракціями та комісіями. Є сподівання, що бюджет буде прийнятий, оскільки ми його сформували з дотримання усіх технічних параметрів, які нам надала держава.

Також, можливо через три-чотири тижні, у нас буде ще засідання виконавчого комітету і сесія по питанню бюджету, після того, коли держава прийме свій бюджет. Тому три показники: показники по соціальному захисту, субвенції по освіті і субвенції по медицині та реверсну дотацію буде потреба уточнити. Тому ми зможемо це врахувати і у своєму бюджеті, і відповідно, відкоригувати його», - доповів Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий, подав пропозицію у 2018 році збільшити на 10 млн. грн видатки на дитяче харчування.

«Коли ми будемо приймати бюджет розвитку, то тоді, безперечно, уточнимо показники загального бюджету. Однак, мене у загальному фонді цікавить одне питання – це дитяче харчування. Я вважаю, що ми повинні збільшити на 10 млн. грн видатки на дитяче харчування. Адже не всі мають великі матеріальні можливості. Тому збільшення коштів на дитяче харчування однозначно піде на користь», - наголосив Андрій Садовий.

За словами Олега Іщука, таку пропозицію підтримує і управління освіти ЛМР. Тому, 10 млн. грн. на дитяче харчування планують виділити із господарських видатків передбачених для ПТУ, які фінансуються з міського бюджету.

«Звичайно, що бюджет розвитку є менший, ніж в цьому році. Йдеться про 800 мільйонів. Це вже за виключенням тих коштів, які ми маємо яко зобов’язання по співпраці з європейськими інституціями. І це на нас покладає особливе відношення, тому що треба буде бути максимально раціональними. На превеликий жаль, розмови про децентралізацію так і лишаються розмовами. Тому що та формула, яка була погоджена органами місцевого самоврядування і урядом, вона порушується: на міста постійно хочуть навісити ті чи  інші функції, які нам є не властиві. Йдеться про недофінансування зі сторони держави і освіти, і медицини, а оцю різницю потім кидають на міста. Чому міста має дофінансовувати ПТУ, не маючи на цю галузь жодного впливу? Якщо область має в себе в підпорядкуванні заклади профтехосвіти, то нехай область це фінансує, нехай держава це фінансує.

Тобто, на превеликий жаль, та динаміка, яка сьогодні є, вона є неправильна. Тому що в 14-му році була чітка домовленість: держава на себе забирає фінансування гуманітарного блоку: освіта, медицина, соціальний блок. Яка раніше була формула – ми фактично 60% мали в себе коштів подохідного податку. Ми погодились на зміну цієї формули, а в результаті постійно нам докидають одне, друге, третє навантаження.

Тобто однозначно сума бюджету розвитку є менша ніж в цьому році. А чітку суму побачимо завтра після того, як бюджет буде проголосовано депутатами сесії міської ради»,- прокоментував представникам медіа бюджет міста міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ