Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Виконком погодився делегувати ЛОДА повноваження з вивезення сміття

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про врегулювання ситуації з вивезенням твердих побутових відходів з території міста Львова». Далі відповідну ухвалу буде винесено на чергове засідання Львівської міської ради, яке планується на четвер, 29 червня. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«До вашої уваги пропонується проект рішення виконавчого комітету «Про врегулювання ситуації з вивезенням твердих побутових відходів з території міста Львова».

Зважаючи на критичну ситуацію з вивезенням твердих побутових (далі – ТПВ) з території міста Львова, пов’язану із закриттям Грибовицького сміттєзвалища та відсутністю резервного полігону, зважаючи на відсутність повноцінної реалізації Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони чи звалища захоронення твердих побутових відходів, враховуючи Протокол № 5 від 22.06.2017 року Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про відходи», Бюджетним кодексом України, виконавчий комітет ухвалив:

1. Надання згоди на поширенням юрисдикції Львівської обласної державної адміністрації в частині реалізації компетенції щодо організації збирання і видалення побутових та інших відходів, у тому числі відходів дрібних виробників на території міста Львова.

2. Погодити Спільну комплексну програму вивезення та захоронення ТПВ з території міста Львова на 2017-2019 роки та погодити звернення до Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради з пропозицією затвердити спільну комплексну програму вивезення та захоронення ТПВ з території міста Львова на 2017-2019 роки», - зачитав проект рішення в.о. директора юридичного департаменту Мирослав Гавриляк.

Члени виконавчого комітету прийняли рішення з зауваженнями.

«Це рішення буде в порядку денному під час головування порядку денного у четвер. Проект ухвали є готовий. Зараз він буде проговорюватись по профільних комісіях і в четвер на сесії будем його голосувати.

Ситуація в місті з точки зору існуючих компаній не поміняється. Ті самі компанії, які працюють, і далі будуть працювати. Те, що область буде мати певні зобов’язання, я вважаю, що це є добре. А з точки зору роз’яснювальної роботи, я це робив, роблю і буду робити завжди. Тому що рік тому назад, коли сталась біда, пішов такий тренд, що треба заборонити помагати. Має бути братерство, має бути солідарність. Якщо той чи інший полігон може прийняти додатково одну машину і це не шкодить полігону, то чому ні. Я вважаю, що це є правильно, бо ми за це платимо кошти», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ