Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Виконком виділив 3 млн грн для реконструкції експозиції "Шевченківського гаю"

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 22 березня, ухвалив рішення про надання Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові ("Шевченківський гай") додатково 3 млн гривень для реконструкції експозиції, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Як повідомила у коментарі журналістам директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, ці гроші виділені із 30 млн гривень, які  на минулому пленарному засіданні Львівської міської ради було вирішено залишити на інші потреби розвитку міста.

У Львівській облраді вимагають покарати вандалів, які знищили хату в "Шевченківському гаю"

Додамо, раніше на реставрацію експонатів музею передбачалось 450 тис. грн, а тепер, після дофінансування, - 3, 450 млн. грн.

Нагадаємо, як розповів у коментарі Гал-інфо екс-директора музею Борис Рибак, який пропрацював на цій посаді майже 16 років, Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» довели до руїни. За 20 років 60% об'єктів – знищено. Близько 40% об'єктів стоять без даху, крокви падають, прогнивають стелі і знищується підлога. Однак, попри такий плачевний стан справ, влада Львова має намір більше як 13 млн грн використати на будівництво на території цього музею Візит-центру.

Руїна «Шевченківського гаю»: за 20 років знищено 60% об’єктів

Також нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, нещодавно за рішенням науково-методичної ради Музею знищили музейний об’єкт – хату зі с. Шилівці Хотинського району Чернівецької області (споруджена в кінці ХІХ ст.), яка експонувалася в секторі «Буковина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ