Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком заборонив секті Догнала масові заходи на території Львова

Сьогодні, 30 листопада, на позачерговому засіданні виконавчий комітет Львівської міської ради під головуванням міського голови Львова Андрія Садового прийняв рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 27.11.2013 року №915». Йдеться про заборону проведення будь-яких заходів, так званим, догналівцям на усій території міста Львова, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, 27 листопада на позачерговому засіданні виконавчого комітету приймалось рішення «Про тимчасове впорядкування проведення масових заходів у центральній частині міста Львова».

Відтак, рішенням, яке сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету, обмежується «право на проведення релігійних та будь-яких інших масових заходів (у тому числі демонстрацій, зборів, парадів, релігійних церемоній, богослужінь, вуличних походів, пікетувань) через заборону проведення таких заходів особами та/або групами осіб (у тому числі громадськими організаціями), що вважають себе вірними Української правовірної греко-католицької Церкви, на території міста Львова».

«Пропонуємо внести зміни до рішення виконкому «Про тимчасове впорядкування проведення масових заходів у центральній частині міста Львова», з врахуванням ситуації, як склалась з діяльністю, так званої, секти Догнала. Ми пропонуємо внести зміни до рішення – тимчасово заборонити цим особам проводити масові заходи на території міста Львова взагалі, пропонуємо внести зміни до тексту рішення», - прокоментувала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Це рішення ми приймаємо, у зв’язку з тим, що ці люди починають масово подавати заявки на проведення заходів в інших місцях у Львові. Тим самим вони створюють неспокій, напруження. Ми сьогодні маємо надзвичайно складну ситуацію в країні, тому важливо, щоб у Львові люди мали можливість мирно висловлювати свою позицію, щоб Конституція України стовідсотково виконувалась на території міста Львова. До Конституції має бути найвищий рівень поваги», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 27 листопада на позачерговому засіданні виконавчого комітету також членами виконкому було внесено пропозицію, яка була підтримана, разом з Міграційною службою України звернутись до СБУ, щоб їх фахівці звернули увагу на цю ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ