Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком залишив у силі власне рішення про надбудову мансарди без згоди всіх мешканців

Сьогодні, 14 листопада, виконавчий комітет Львуівської міської ради відхилив протест прокурора Личаківського району м. Львова від 17.10.2008 №895-вих на рішення від 06.07.2007 №442 „Про порядок проведення переобладнання горищ на мансардні поверхи або надбудов у житлових будинках на території м. Львова з метою ремонту дахів та розширення житлового фонду”.

„Зігдно з рішенням виконкому від 06.07.2007 №442 будівництво мансардних поверхів та надбудов може здійснюватися одним із мешканців будинку, що потребує ремонту даху, без згоди інших мешканців”, - зазначив депутат ЛМР Теодор Дяків.

За його словами, таким чином Львівська міська влада хоче покращити ситуацію з ремонтом дахів у Львові, проте це абсолютно не дієвий варіант, адже він призводить до судових позовів від нших мешканців будинків.

„На сьогоднішній день у Львові на ремонт дахів житлових будинків потрібно не один мільярд доларів, з чим не може справитись місто, тому, якщо хтось із мешканців хоче побудувати мансардне приміщення і за рахунок цього відремонтує дах, то нехай так і робить”, - наголосив мер міста Андрій Садовий.

Проте Теодор Дяків вважає, що ремонт дахів та й самих будинків потрібно здійснювати за рахунок здачі в оренду нежитлових приміщень житлового фонду. „Управління капітального майна заробляє реальні гроші за рахунок здачі в оренду нежитлових приміщень житлового фонду, але грошей на ремонт будинків чомуть не виділяє, тому потрібно, щоб права на здачу в оренду належили мешканцям будинків з метою здійснення витрат на ремонт будинку за орендні кошти, а для цього навіть не потрібно створення ОСББ, достатньо лише домового комітету у складі трьох осіб”, - зазначив Теодор Дяків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ