Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Використання комунального майна повинно бути максимально ефективним, - Гірняк

Використання комунального майна повинно бути максимально ефективним. Про це зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк під час круглого столу «Ефективність використання комунального майна» у вівторок, 23 травня.

"Приміщення, які знаходяться в комунальній власності області і використовуються неефективно, мають бути продані, а вилучені кошти - скеровані на соціальні потреби. Це стосується галузі медицини, освіти, соціального захисту. Ми цей процес розпочали з продажу друкарень, тепер ми реорганізували медицину катастроф, шкірно-венерологічну та фтизіатричну службу, бо вважаємо, що ті приміщення, які не потрібні для певної галузі і неефективно використовуються, повинні бути дорого продані, а отримані кошти скеровані на розвиткові проекти", - заявив Гірняк.

За його словами, щодо приміщень на вул. Лемківській, 24 та Устияновича, 14 уже оголошено про приватизацію способом аукціону. «Вивільнені приміщення фтизіатричної служби мають бути продані через аукціон максимально дорого, а виручені кошти буде спрямовано на потреби медицини, - наголосив Володимир Гірняк. - Стартова ціна цих будівель сумарно становить більше 15 млн. грн. Ми сподіваємося за літо їх продати, щоб уже у вересні Львівська обласна рада прийняла рішення про перерозподіл коштів бюджету розвитку і відповідно до бачення  департаменту охорони здоров’я, скерувала їх на розвиток медичної галузі».

Стосовно використання приміщення на Площі Ринок, 32 у Львові, то його продадуть шляхом викупу орендарю. «Це виправданий крок. Приміщення орендують за 46 тис. грн. в місяць. Договір оренди підписано до 2053 року. Треба продати цей об’єкт дорого. Скажімо, за суму, яка  становитиме 100 років оренди приміщення на нинішніх умовах. Кошти від продажу цього об’єкта скерують на реконструкцію Львівського перинатального центру, першу чергу якого ми плануємо здати ще цього року. З державного бюджету у нас  є кошти в сумі 45 млн грн., решту ми додамо від продажу приміщення власне на Площі Ринок, 32», - розповів заступник голови облради.

Окрім цього, за словами Володимира Гірняка, на червень-липень запланована активна робота з департаментами ЛОДА (освіти, соцзахисту, охорони здоров’я) з  напрацювання переліку тих об’єктів, які необхідно продати, реорганізувати, а натомість - спорудити нові такі, які будуть комфортні як для самих працівників галузі, так і людей, які їх відвідують.

З інформаційною довідкою щодо управління об’єктами обласної власності можна ознайомитися тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ