Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Викрадених українських прикордонників у Росії арештували на 2 місяці

Українських прикордонників, які минулого тижня зникли на українсько-російському кордоні, арештували на два місяці і, ймовірно, побили при затримання. Про це написав у Facebook помічник голови Держприкордонслужби (ДПСУ) Олег Слободян.

"Прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБ-шників завершилася…. нічим", - повідомив він.

"Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону", - додав Олег Слободян.

Він відзначив, що за оперативною інформацією ДПСУ, щодо обох українців у Росії вже відбувся суд, за результатами якого їх арештували на два місяці.

"При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та… злісної непокори працівникам правоохоронного органу", - пояснив Олег Слободян.

На основі цього він припустив, що українських прикордонників "захопили силою"

"Швидше за все, що на офіцерів чиниться психологічний тиск і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні", - вважає помічник голови ДПСУ.

Олег Слободян також відзначив, що "під час огляду лінії кордону, у місці ймовірної "зустрічі" наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів".

Зниклі прикордонники

ДПСУ та МЗС будуть разом наполягати на тому, щоб обох чоловіків передали Україні.

4 жовтня Держприкодонслужба України повідомила про зникнення двох своїх ‎прикордонників, які патрулювали ділянку українсько-російського кордону ‎‎"Зноб - Новгородське" на Сумщині. Зв'язок з ними зник ще у вівторок близько ‎‎20:00.‎

Олег Слободян уточнив ВВС Україна, що зниклі - офіцери молодшого складу.

Російський сайт "Известия" повідомив, що прикордонники Росії ‎затримали двох порушників кордону у Брянській області.‎

З посиланням на представника прикордонної служби РФ російські журналісти ‎додали, що затримані "представилися військовослужбовцями Сумського ‎прикордонного загону Східного регіонального управління Державної ‎прикордонної служби України".

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ