Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Викрито спробу поцупити зі штрафмайданчика автівок на 1 млн грн

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому керівнику державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України, який намагався шахрайським шляхом заволодіти автівками, розміщеними на штрафмайданчику, на загальну суму майже 1 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 30-річному колишньому керівнику державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчиненому в особливо великих розмірах) КК України.

У березні поточного року розпочалась ліквідація вказаного державного підприємства, під час якої у тимчасово виконуючого обов’язки директора виник умисел на шахрайське заволодіння транспортними засобами, які знаходились на спеціальних майданчиках та перебували у його віданні.

З цією метою зловмисник, у квітні поточного року, уклав договір з директором товариства про зберігання вилучених транспортних засобів на території неіснуючого майданчика. Втім, з’ясовано, що директор цього товариства  був призначений на посаду лише у серпні 2017 року.

У подальшому, зловмисник, на підставі фіктивного наказу про перевезення транспортних засобів, підписав акт прийому-передачі, будучи вже звільненим з посади та не маючи на це жодних повноважень, щодо транспортування автівок на загальну суму майже 1 млн грн.

За вказаний злочин екс-директору загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Прокуратурою Київської області внесено клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ