Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Вилучено з незаконного обігу рекордну партію коноплі

На Кіровоградщині правоохоронці вилучили з незаконного обігу рекордну партію наркосировини. У зловмисників також знайшли зброю та вибухівку. Про це повідомив сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

Спецоперація із затримання групи осіб на території Голованівського району була проведена 25 жовтня. За місцем мешкання раніше судимих трьох громадян, віком від 30 до 35 років, у ході санкціонованих обшуків виявили кілька тисяч висушених, подрібнених та розфасованих нарковмісних рослин.

Територію, де вирощувалися коноплі, зловмисники пильно охороняли. Вони огородили двір високим парканом, з країв якого додатково прикрили ділянки зверху спеціальними агросітками. Більше того, наркоторговці цілодобово охороняли територію зі зброєю в руках.

До спецоперації із затримання наркоторговців також були залучені працівники відділу швидкого реагування. Правоохоронці знали, що зловмисники були озброєні. Про це розповіла прес-служба Нацполіції.

Отож на території наркоторговців правоохоронці вилучили 3 гранати РГД-5 із запалами до них, 1 револьвер та два пістолети, більше 400 набоїв різного калібру та магазин до автомата Калашникова.

«Для транспортування вилученої наркосировини, загальна вага якої склала близько 5 тонн, поліцейським знадобилося кілька вантажних автомобілів. Вилучені наркотичні засоби та зброю направлено для проведення експертиз», - розповів начальник управління карного розшуку поліції Кіровоградської області Володимир Хвостов.

Вартість вилученого, а це майже 5 тонн рослин коноплі, за цінами «чорного ринку» могла принести прибуток наркоторговцям на суму близько 15 мільйонів гривень.

За такі дії усім трьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ