Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Вимоги перевізників нас не задовольняють, пільги повинні бути збережені», - керівник УТОС

«Вимоги перевізників нас не задовольняють, пільги повинні бути збережені», - Л. Кукуруза щодо перевезення пільговиків у міському транспорті.

Керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза різко розкритикувала вимоги деяких львівських перевізників щодо обмеження пільгового перевезення у маршрутках. За словами Люби Кукурузи, сьогоднішня економічна ситуація в країні не дає можливості пенсіонерам та іншим пільговим категоріям громадян самостійно платити за проїзд у транспорті. 

«Зараз, коли в людей настільки маленькі пенсії, зарплати, говорити про те, аби забрати у пільговиків право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, не може бути й мови. Для нас, пільговиків по зору, сам факт оплати в автобусі – це складно, це не морально, це приниження гідності людини. При пенсії 1200 грн, а це середня пенсія, яку отримують інваліди, платити за проїзд у транспорті – це не вкладається в рамки здорового глузду. Закон нам гарантує право на безкоштовний проїзд в будь-якому населеному пункті. Пропозиція, яку я почула з медіа, що перевізники пропонують виділити один автобус на маршруті для перевезення пільговиків, - це як фашизм, як гето. Скільки часу треба буде чекати на той автобус? Як нам добратися у поліклініку, щоб здати аналізи? Пропозиція щодо обмеження в часі перевезення пільговиків нам також не підходить, адже інваліди по зору їздять зі супроводжуючими особами, які не завжди мають час допомагати у якісь визначені години. Ці вимоги перевізників нас не задовольняють. Пільги повинні бути збережені при такому низькому рівні пенсій та зарплат», - зазначила Люба Кукуруза, керівник Львівського осередку УТОС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ