Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Винуватці масового убивства студентів у Мексиці почали давати свідчення

Винуватці масового убивства студентів у Мексиці почали давати свідчення. Повідомив 5 канал.

Троє затриманих за підозрою в причетності до зникнення 43-х мексиканських студентів зізналися у їхньому вбивстві.

Вони розповіли, що розстріляли своїх жертв, а тіла спалили та кинули до річки.
Поліція вже виявила десятки сміттєвих мішків із людськими рештками всередині. Однак експерти кажуть – ідентифікувати тіла навряд чи вдасться.

"Щоби підтвердити, що це дійсно тіла зниклих студентів, нам доведеться провести ретельну експертизу. Є чимало свідчень, що це так, але ми маємо бути на 100 відсотків упевнені. Ми звернулися до кількох найкращих у світі криміналістичних лабораторій і зрештою зупинилися на мітохондріальному дослідженні решток. Його проведуть в університеті Інсбрука в Австрії", – заявив генеральний прокурор Мексики Хесус Мурійо Карам.

Нагадаємо, 43 студенти педагогічного коледжу зникли 26 вересня. За попередніми даними, їх начебто затримала поліція після акції протесту. За свідченням підозрюваних, студентів викрали, вивезли у віддалене місце і вбили. Справа набула неабиякого розголосу. Рідні жертв тижнями вимагали розслідування. Зрештою, поліція заарештувала більше 70-ти підозрюваних, серед них і мер міста Ігуала, де сталася трагедія, та його дружина. 

Президент Мексики відмовився від поїздки до Пекіну на саміт АТЕС через кризу, спричинену тривалою бездіяльністю поліції.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ