Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Виробник неякісних бронежилетів подав в суд на активіста який оприлюднив результати відстрілу

"Бронедвері" - виробник тих бронепластин, які на польовому тестуванні прострелили снайпери тербату - подав до суду на громадського активіста Володимира Красулю. Повідомив "Нововолинськ діловий".

Нагадаємо читачам, що конфлікт між нами і столичними бізнесменами стався ще влітку опісля публікації цього відео:

Тоді представники "Бронедверей" мало не звинувачували редактора "Нововолинська Ділового" Андрія Сороку у підіграванні сепаратистам. Ми начебто і обороноздатність армії підривали, і нами СБУ та правоохоронці могли би займатися. Чого тільки не було в тій інформаційній піні, котрою так завзято бризкали столичні товстосуми.

Через півроку виробники бронежилетів таки достеменно вирахували нанесені їм збитки "неправдивими публікаціями у ЗМІ" та оцінили їх у 160 (!) тисяч гривень. Мовляв, сотню реально втратили, а ще 60 дайте в якості моральної компенсації. Чомусь вони вважають, що саме такі гроші повинен віддати бізнесюкам голова ГО "Волинські патріоти" Володимир Красуля. Саме цей активіст оголошував на камеру результати відстрілу пластин.

Нагадаємо, що влітку, коли уся волонтерська Україна дружно вишукувала і закуповувала бійцям бронежилети, нововолинські та турійські громадські активісти вирішили провести експеримент в польових умовах - відстріляти пластини і кулею перевірити їхню міць. Саме тоді проходив вишколи батальйон територіальної оборони Волині на чолі з комбатом Сергієм Козаком. Солдати погодилися перевірити бронезахист за допомогою снайперської гвинтівки Драгунова. Експерименту не витримав жоден виробник, окрім одного. Ним, зі слів капітана, виявився мелітопольський завод "Ферро Макс". Цей бронежилет зняв із себе військовий, аби запевнити, що кулі у них не бронебійні і СВД пробиває не всяку пластину.

На жаль, київські дяді з "Бронедверей" досить болісно сприйняли такі новини. Результати маємо невтішні. Сьогодні проти активіста Красулі уже відкрите відповідне провадження.

Уважно слідкуємо за перебігом подальших подій. Куди поверне чудна українська Феміда цього разу: в сторону місцевих помічників армії чи столичних товстосумів?



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ