Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Виробники смертельного алкоголю затримані: від отруєння вже померло 35 осіб

У Харкові та на Донеччині поліцейські затримали головних постачальників «смертельної» горілки. Сурогат розповсюджували на території східної України та Миколаївської області. Зараз перевіряються об’єкти торгівлі з метою вилучення небезпечних спиртних напоїв з обігу. Про це повідомили у Національній поліції України.

Упродовж 10 днів до медичних закладів звернулись 72 особи, 35 з яких померли. Всі постраждалі вживали алкогольні напої, а саме горілку та коньяк.

Поліцейські доклали максимум зусиль і встановили «бізнесменів», які вирішили заробити на людському житті.

Спочатку працівники оперативного підрозділу поліції Донецької області встановили головного постачальника сурогату до регіону, а потім вийшли і на постачальника у Харківській області.

Жінка розповсюджувала як спирт, так і вироблені алкогольні напої смертельної дії. Головні постачальники купували спирт у чистому вигляді, а потім вже у домашніх умовах виготовляли горілку та коньяк.

Пізніше вбивчий сурогат під логотипами відомих брендів потрапляв у масовий продаж через торгівельні мережі або безпосередньо з дому постачальників. Зловмисники використовували етикетки кількох відомих торговельних марок, скляну та паперову тару. Півлітра сурогату коштувало 25 гривень.

Всі зібрані поліцейськими матеріали були передані за підслідністю до фіскальної служби.

Сьогодні вночі був затриманий і сам 27-річний організатор підпільного «бізнесу». У нього вилучили 4 тонни спирту. Виготовлену продукцію він тестував на своїх знайомих. Не зважаючи на те, що вони поскаржились на погане самопочуття після її вживання, молодик продовжив виробництво сурогату та його реалізацію.

Також відомо, що 3 тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Поліція звертається до громадян з проханням утриматися від вживання алкогольних напоїв. З метою вилучення «смертельних» напоїв зі споживчого ринку працівники поліції проводять заходи по встановленню місць реалізації даного сурогату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ