Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вища духовна семінарія Львівської архидієцезії відзначила 10-річчя відновлення діяльності

У Вищій духовній семінарії Львівської архидієцезії, що у Брюховичах, відбувся науковий симпозіум з нагоди 10-річчя відновлення діяльності цього навчального закладу. Повідомляє РІСУ.

З доповідями на симпозіумі виступили професори з історії зі Львова, Городка-Подільського, Папської Теологічної Академії у Кракові, Люблінського католицького університету і Університету ім. Марії Кюрі-Скадовської у Любліні. Тематика рефератів – історія семінарії, інтелектуальне і духовне виховання семінаристів.
Львівська Вища духовна семінарія була заснована у 1700 р. митрополитом архиєпископом Константином Зелінським. Навчальна установа проіснувала до вересня 1945 р., коли рішенням радянської влади діяльність семінарії була припинена, а викладачі та семінаристи вислані до Польщі.
У 70-ті роки кандидатів у священики з України посилали на навчання до Ризької Римо-Католицької Митропольної Вищої Духовної Семінарії у Латвії. Починаючи з 1991 р. семінаристи з України продовжували навчання на богословському факультеті Люблінського Католицького університету (Польща). 12 грудня 1996 р. Львівський митрополит архиєпископ Мар'ян Яворський відновив діяльність семінарії у Львові-Брюховичах.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ