Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Високі досягнення й високі рейтинги. Як збірна України на Всесвітні ігри їздила

25 медалей, 10 чемпіонів, перша і єдина у світі чотирикратна чемпіонка Всесвітніх ігор, п’яте місце в офіційному медальному заліку, перше місце в неофіційному рейтингу по запрошеним видам спорту, – такі досягнення привезли із польського Вроцлава, де з 20 по 30 липня проходили Х Всесвітні ігри, українські спортсмени. Про це повідомила прес-служба телеканалу UA:Перший.

Про підсумки найбільших міжнародних змагань з неолімпійських видів спорту говорили на прес-конференції за участю міністра молоді і спорту Ігоря Жданова, члена правління ПАТ "НСТУ" Олександри Кольцової, президента Спортивного комітету України Іллі Шевляка та українських спортсменів, яка відбулася сьогодні, 2 серпня, у приміщенні інформаційного агентства Укрінформ.

"Я хотів би поздоровити всіх спортсменів з таким видатним досягненням – у нас 5-е місце на Всесвітніх іграх і це найкращий результат для нашої команди за всі роки виступів на Всесвітніх іграх. Від України брали участь 80 спортсменів, які вибороли 25 медалей, зокрема, 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. Тобто фактично кожен третій спортсмен повернувся із Вроцлава з медаллю, – зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов. – Також хочу подякувати нашому суспільному мовнику – телеканалу UA:Перший, який транслював Ігри в ефірі. Бо, якщо немає картинки на телебаченні – немає спортивної події. Тепер розпочинаємо підготовку до наступних Всесвітніх ігор, які відбудуться у 2021 році у Бірмінгемі (США)".

Член правління ПАТ "НСТУ" Олександра Кольцова, яка відповідає за розважальний напрямок Суспільного, відзначила: "Транслювати Всесвітні ігри було дещо ризиковано з огляду на те, що ми й досі чекаємо від уряду понад 300 млн гривень, які нам належать за законом. Трансляція коштувала близько 60 тисяч євро, але я вважаю, що це гарна інвестиція, адже ми не лише гідно підтримали наших спортсменів, але й сприяли популяризації в Україні неолімпійських видів спорту. І ми були дуже раді побачити, що рейтинги підтвердили нашу ставку на цей контент. Доля зросла і українці радо дивилися і спортивні танці, і фрізбі, і стрибки, і водні види спорту".

Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк наголосив на дуже високій мотивації спортсменів, які представляли цього року Україну на Всесвітніх іграх: "Всі 80 атлетів, які брали участь у Всесвітніх іграх показали себе справжніми бійцями. Всі проявили силу характеру і до останнього боролися, щоб зайняти найвищу сходинку п’єдесталу. Всі спортсмени щоденною несамовитою працею здобули надзвичайний результат для України і дали нам ще один вагомий привід пишатися своєю країною. Ми стали п’ятими зі 112 країни, які брали участь в Іграх". Також Ілля Шевляк наголосив, що це перші Ігри, які в повному обсязі транслювалися на телебаченні і подякував усій команді суспільного: "Я щиро дякую всій команді телеканалу UA:Перший за роботу. Журналісти дуже сильно мотивували наших спортсменів, оскільки про них говорили, їх показували, за них вболівали. Це допомогало їм перемагати".

Україна потрапила у топ-5 збірних на Всесвітніх іграх, виборовши 25 медалей в основних видах спорту, а також 7 нагород у запрошених видах спорту, серед яких цього року були кікбоксинг та академічне веслування в приміщенні. Чемпіонами Всесвітніх ігор стали Світлана Тросюк (сумо), Лариса Соловйова (пауерліфтинг), Сергій Білий (пауерліфтинг), Олексій Рокочий (пауерліфтинг), Станіслав Горуна (карате), Наталія Москвіна та Світлана Малькова (стрибки на батуті), Ігор Любченко (таїландський бокс), Сергій Куляба (таїландський бокс), Олег Приймачов (таїландський бокс). А також Антон Бондаренко (академічне веслування у приміщенні), Олена Буряк (академічне веслування у приміщенні), Орфан Сананзаде (кікбоксинг), Віталій Дубина (кікбоксинг).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ