Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Визначено перелік шахт, у тому числі і Львівщини, які є небезпечними за газом метаном та вугільним пилом, — Михайло Волинець

Держгірпромнагляд запровадив особливий режим державного нагляду на вугільних шахтах України, який передбачає цілодобовий інспекторський нагляд за забезпеченістю розрахунковою кількістю повітря очисних та підготовчих вибоїв, ефективністю дегазації, експлуатацією апаратури аерогазового контролю, пиловим режимом, вибухонебезпечністю електрообладнання тощо. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив голова Незалежної профспілки гірників України, член урядової комісії з ліквідації аварії на шахті ім. Засядька Михайло Волинець.
 Він зазначив, що після аварій, які відбуваються, як правило, завжди вводить особливий режим, який передбачає проведення перевірки на технічний стан обладнання на шахтах. «Також після таких надзвичайних аварій відбуваються додаткові інструктажі шахтарів», — додав він.
Згідно із його слів, також уже визначено перелік шахт в Україні, зокрема Львівської області, які є небезпечними за газом метаном та вугільним пилом, а також тих, що відпрацьовують пласти схильні та небезпечні за раптовими викидами вугілля та газу.
Також фахівцями Держгірпромнагляду вилучена шахтна технічна документація, а також показники підземних вимірювальних приладів, які надані експертам для вивчення.
«Зараз я перебуваю на місці аварії, де з хвилини на хвилину очікується прибуття Президента України Віктора Ющенка», — сказав Михайло Волинець.
Нагадаємо, 18 листопада стався вибух на шахті ім. Засядька в Донецькій області.
Внаслідок вибуху на донецькій шахті імені Засядька загинули 77 гірників. Доля решти  наразі залишається невідомою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ