Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вже відремонтовано 90% будинків, збудовано 60% нових та виплачено 98% компенсації постраждалим від липневої повені – Володимир Шандра

В Україні вже відремонтовано 90% будинків та збудовано 60% нових з числа тих, що постраждали від липневої повені. Мешканцям затоплених територій виплачено 98% компенсації. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Що стосується несанкціонованого використання коштів, які виділяються для ліквідації наслідків повені, то Володимир Шандра зазначив, що в МНС немає слідчого апарату, який відслідковує надходження коштів, а тому конкретних випадків він назвати не зміг.

«На сьогодні наше головне завдання – попередити повінь, тобто зробити так, щоб в разі сильних опадів було якомога менше наслідків. Пріоритетним для нас є ремонт та будівництво нових доріг та берегоукріплення» - зазначив міністр.

Наступного року, за словами Володимира Шандри, МНС особливу увагу повинне приділити створенню системи протипаводкового захисту, запобіганню безконтрольній вирубці лісів, а також вести спостереження за руслами річок.

Після цього розпочалася нарада Володимира Шандри з керівництвом області з питань ліквідації липневої повені на території області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ