Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

«Я один із 93%». Бійці АТО обурились заявою психіатра

Днями у комітеті ВРУ з питань охорони здоров’я відбувся круглий стіл на тему: «Психологічна реабілітація та психіатрична допомога учасникам АТО. Шляхи зменшення рівня суїцидів серед військовослужбовців та демобілізованих із зони АТО». Бійців АТО обурив виступ начальника клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю Міноборони Олега Друзя.

Він заявив, що близько 80% військовослужбовців, які приймали участь у бойових діях, отримували бойовий стрес, а у близько 25% цей стрес переростав у посттравматичний синдром різного ступеня важкості.

«Як свідчить міжнародний досвід, люди, які повертаються з війни, можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. 98% із них потребують кваліфікованої підтримки. Розлади характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеним рівнем агресії та низькою працездатністю, загостренням хронічних захворювань, алкоголізмом, наркоманією, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суїцидів, скороченням тривалості життя», - сказав Олег Друзь.

Така заява дуже обурила учасників АТО. На Фейсбуці вони започаткували флешмоб #1_из_93%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ