Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Немає проекту рекультивації Грибовицького полігону, – міністр екології

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак вкрай занепокоєний ситуацією, яка склалася зі сміттям та ТПВ у Львові. Про це сьогодні, 7 березня, на прес-конференції у Львові, заявив сам міністр.

За словами Остапа Семерака, за 10 місяців, які минули з моменту трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі у травні 2016 року, у Львові досі не спромоглися подолати наслідки катастрофи. 

"Немає проекту рекультивації Грибовицького полігону, роботи з укріплення не проведені, наслідки катастрофи не ліквідовані. Відсутній проект щодо будівництва наступного об’єкту", - зазначив Остап Семерак.

Крім того, для міністра залишається загадкою пасивність Львівської міської ради щодо  ситуації  на сміттєвому полігоні у Великих Грибовичах. "Хоча, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дуже турбується цим питанням",  додав Остап Семерак. Він зазначив, що роботи на сміттєзвалищі тривають неактивно, до того ж, без будь-яких дозволів та екологічної експертизи. 

"Для мене залишається загадкою пасивність органів місцевого самоврядування, їхня позиція не зрозуміла. Я хотів би сказати, що Міністерство природи та Держекоінспекція – відкриті та готові допомагати і сприяти, але ми очікуємо, що місцевий орган буде активніше брати участь у цьому процесі. Для мене вкрай важливо, щоб ми активізували цю роботу", - наголосив Остап Семерак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ