Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Як 20-річна студентка продавала свою новонароджену дитину

У Львові під час продажу своєї новонародженої дитини затримали 20-річну студентку. Про це пише Експрес.

Ще вагітною вона почала шукати покупців для малюка. Оголошення розмістила в інтернеті.   

“Коли стало відомо про таку пропозицію, ми задокументували цей факт, - розповів Сергій Молотов, начальник управління боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми у Львівській  області. - Встановили особу продавця. 19-річна студентка, що була  на п’ятому місяці вагітності, пропонувала купити у неї дитину, яка  народиться, за три тисячі доларів. З того часу цей злочин  документувався. 28 травня жінка народила в обласній лікарні.  Оскільки в дитини були проблеми з серцебиттям, то вона перебувала в  реанімаційному відділенні. А першого червня породілля самовільно покинула лікувальний заклад і на квартирі за 80 тисяч гривень продала немовля. Жінку затримали”.  

Горе-мати пояснила, що просто хотіла для хлопчика кращої долі, бо не змогла б сама забезпечити йому гідне життя. Із покупцями вона домовилася, що ті орендують їй квартиру, щоби не чекати на пологи в гуртожитку, а всі витрати, пов’язані з пологами, оплатять. Жінка мала проходити обстеження, для того, щоб покупці впевнилися, що з новонародженим все гаразд.  

Розпочато кримінальне провадження за статтею 149 Кримінального кодексу України “Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини”. За цей злочин загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 15 років.

expres.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ