Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як евакуатори забрали машину мера Львова, а потім швидко поставили назад, ледь не покалічивши (ФОТО)

Неабияку атракцію могли спостерігати учора львів’яни на вулицях рідного міста. Центром Львова через проспект Свободи евакуатор швидко віз чорну Toyota Camry з відомими номерними знаками 778-00 ТН. Незвичним у цій ситуації було те, що евакуатор не відвозив машину на штрафний майданчик. Навпаки, приїхавши на площу Катедральну, троє хлопців у помаранчевих жилетках стали поспіхом розвантажувати автомобіль біля Римо-Католицької Катедри.
Погодьтеся, явище досить незвичне, а суть справи стане ще цікавішою, якщо знати, що саме цим службовим автомобілем користується екс-керівник «Електромережбуду», а тепер мер Львова Андрій Садовий. А місце, куди ставили автомобіль евакуаторники, є місцем паркування автомобілів місцевих чиновників з Ратуші. Натомість, як відомо, простим смертним паркуватися тут заборонено.
Дізнатися про те, з яких причин і чиє авто евакуаторники ставили біля катедри було неможливо – всі троє наче в рот води понабирали. А питання про авто Садового змушувало хлопців-евакуаторників ніяковіти і схиляти голови глибше, залишаючи усі питання без відповідей. До честі працівників евакуатора вони вміло робили свою роботу – розвантаження тривало дуже швидко, майже в аварійному режимі і тривало лічені секунди.
Проте, очевидно, завантажувати і розвантажувати авто різна справа, а тому в ході роботи від бравих хлопців все-таки вдалося почути декілька слів, коли масивна металева балка, на якій кріпляться троси підйомника, ледь не впала на дах мерського автомобіля. Після того і полинули з вуст мовчазного командира екіпажу картаючі слова у сторону напарника за нерозважливість.
Після такої атракції евакуаторники вже зовсім втратили спокій: залишивши машину, яка задніми колесами вполовину стояла на бордюрі, вони швидко заскочили в вантажівку і на великій швидкості забралися з місця події. Час учора вже був вечірній, якраз після засідання сесії Львівської міської ради, а тому є сподівання, що Андрій Іванович благополучно і без зайвих переживань добрався додому.
Парадоксом цієї ситуації є те, що декількома годинами раніше депутатський запит щодо незаконної роботи евакуаторів у місті адресував Андрію Садовому депутат Львівської міської ради Олександр Маленевський. У своєму виступі депутат нагадав меру, що в Україні вже діють нові правила дорожнього руху, згідно яких виключне право евакуації належить працівникам. ДАІ. А тому евакуація автомобілів на вулицях Львова, яка за словами депутата останнім часом набрала майже хаотичних форм, здійснюючись без оформлення відповідної документації, незаконна і може бути оскаржена, що призведе до значних штрафних санкцій. Після виступу депутата Садовий обіцяв розібратися з ситуацією, однак, як бачимо не встиг, бо сам же від неї і постраждав…










ФОТО Володимир Михайлюк
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ