Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як кияни відреагували на 220 тонн львівського сміття

На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію проти того, щоб приймати в столиці сміття зі Львова. Відповідну петицію зареєстрував Наврузов Юрій.

Автор петиції стверджує, що влада Києва не цікавилася з цього приводу думкою киян, які проживають на лівоборежній частині міста.

«Влітку смердячий "вихлоп" заводу Енергія і без зайвого чужого мусора просто вбиває, немає чим дихати. Економічно невигідно везти цей мусор за 850 км від Львова до Києва. 35 міст Львівської області погодились спалити цей мусор на своїх сховищах і тим самим допомогли львів’янам - цей крок і дружній, і економічно виважений», - написав автор петиції.

У соціальних мережах кияни також висловлюються проти того, щоб львівське сміття везли до Києва.

«Звісно проти. Спалювання сміття - це шкода екології. Київ добряче псує своє повітря власним сміттям, іноді півміста потерпає від смердіння сміттєспалювального заводу. Ще львівського нам не вистачало», - коментар на Фейсбуці написала Головний редактор Незалежного бюро новин Тетяна Висоцька.

Окрім того, кияни в соцмережах зазначають, що їм справді шкода львів’ян, але вони і самі потопають у смітті.

У своєму сюжеті телеканал Espreso.TV також повідомив, що захисники екології та місцеві мешканці вже почали блокувати проїзд сміттєвозів зі Львова на київський сміттєспалювальний завод «Енергія».

Також користувачі соціальних мереж на рішення міської влади Львова возити сміття до Києва доволі саркастично відреагували фотожабами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ