Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як «Львівгаз» та Гройсман «доять» пенсіонерів

До Гал-інфо звернулась пенсіонерка, що мешкає у власному будинку в одному із сіл Пустомитівського району Л. Ш. Вона розповіла, як плачевно для неї закінчився опалювальний сезон, коли вона мала субсидію.

За травень, коли субсидія на опалювальний сезон вже не діяла,  пенсіонерка виявилась винна «Львівгазу» - за 111 куб. м газу аж 1 206 грн. Звідки взялась така сума, коли найбільша ціна за газ 6,9579 грн за куб. м? Щоб з’ясувати це пенсіонерка поїхала в офіс «Львівгазу», що на вул. Дорошенка у Львові.

«У рахунку, який я отримала, вказано, що на 1 травня моя переплата становила 3 335 грн. Тобто, це субсидія, яку я зекономила. Але Гройсман, як і обіцяв, забрав у мене всю мою економію у держбюджет. У рахунку так і написано, що до бюджету забрано невикористану субсидію у сумі 3 876, 7 грн. Чому забрали більше, аніж я зекономила, не розумію. Але це ще вся плутанина. У рахунку є стовпчик «Пільга. Субсидія у травні». У ньому вказана цифра 3868,23 зі знаком мінус. Тобто, це ще якась сума, яку винна вже я.

Отож, у «Львівгазі» мені сказали, що то у соцзабезі помилились. Бо вони (соцзабезівці) подавали дані, починаючи з листопада, а не із жовтня. І вийшло, що я спожила менше субсидованого газу. І тому в мене забрали більшу суму, аніж ту, яку я зекономила. І тепер мені доведеться ще їхати у Пустомити, у соцзабез, розбиратися. Отак з нас знущаються», - розповіла пенсіонерка.

Але це ще не все. Зі слів, пенсіонерки випливає, що Гройсман, «Лівівгаз» і пустомитівський соцзабез вміють глумитись з пенсіонерів в особливо цинічний спосіб. Так, Л.Ш. розповіла, що у сумі, виставленій їй до сплати за травень, не взято до уваги те, що вона має пільгу 25% як дитина війни. Річ у тому, що споживач має право на одну пільгу, у конкретному випадку – або субсидія, або «дитина війни».  «Виявляється, що треба написати заяву, що опалювальний сезон закінчився і що субсидії вже нема, і просити, щоб врахували, що я маю статус дитини війни.  Я вже з десять років дитина війни. Невже не можна то все автоматично зробити і треба обов’язково їхати до Пустомит», – риторичне запитання від пенсіонерки.

«Гройсман казав, що щось буде повертати за економію субсидії, наразі тільки грабують. Не вірю я їм. Найгірше, вистояла чергу у «Львівгазі», і в Пустомитах, певно, буде черга, нічого не міняється", - отакий фінал опалювального сезону.

Гал-інфо готове надати слово усім зацікавленим сторонам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ