Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як на Львівщині обдурили бійців АТО: обіцяли землю, а дали болото

На Львівщині бійцям АТО, десантникам, серед яких є багато оборонців Луганського аеропорту, обіцяли вділити земельні ділянки, натомість дали болото. Найбільше бійців обурило, що поруч із цими ділянками є ціле поле нормальної землі, де вже поволі інші люди починають ставити паркани та вести господарство. Про це Гал-інфо розповів один бійців Дмитро Дякович.

За його словами, десантникам в Земельному ресурсі запропонували земельні ділянки, мовляв, з’явилася вільна земля і її можна розподілити між бійцями АТО.

«Нам не говорили, що там болото і торф. Сказали, що сільська рада виділила землю для бійців АТО. Однак земельні ділянки можна буде оглянути тільки після оформлення документів. Лишень показали нам на карті, де приблизно вони будуть. Ми повірили, написали заяви, отримали землю і приватизували її. Земля за 15 км від Львова в с. Старий Яричів Кам’янко-Бузького району», - розповів Дмитро.

Бійці навіть виїздили на ділянку, де передбачалася для них земля.

«Нам показали поле. На перший погляд, нормальне і цілком придатне для ведення городництва і садівництва, бо саме таким є призначення землі. Щоб ви уявляли, це десь 35 га поля. Хто міг знати, що із цих 35 га гектарів 3%, а це десь 3,5 га, - це болото. І саме ці 3% виділили нам під земельні ділянки. От власне там, де закінчується межа нашого масиву починається нормальна земля, а наш масив – це суцільне болото! Ми тільки не розуміємо, чи це спеціально так роблять чи то у такий спосіб нас намагаються принизити? Чи то просто з нас так знущаються? Цікаво, що за 200 м від нашого болотяного масиву вже починаються бетонні паркани. Там нормальна земля, але вона не для бійців АТО», - сказав він.

Наразі бійці налаштовані дуже радикально. Вони відмовляються вірити, що місцева влада на Львівщині свідомо їх надурила, підсунувши непридатні для господарювання ділянки.

У суботу, 6 серпня, десантники мають зустрітися із сільським головою для того, щоб все з’ясувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ