Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як «надув» антикорупційні органи посадовець Ігор Грицак

1/3
Судячи з е-декларації екс-голови правління збанкрутілого «Укргазпромбанку», а нині – посадової особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ігоря Грицака, її «автор» проживає в глибині Карпат і, щоб дістатись на роботу до Києва, йому щоразу доводиться долати майже 700 км.

Однак у реальності все виявилося набагато прозаїчнішим. Єдиний житловий будинок, який вказав у своїй декларації пан Грицак (у селищі Славське Сколівського району, загальною площею 270 кв. м.), це (далі – опис з  рекламного оголошення в Інтернеті) «розміщений у самому серці мальовничих Карпат, в затишному курортному селищі Славське, на горі Тростян, чудовий відпочинковий комплекс «Карпатська казка».

Нагадаємо, що у ході аналізу електронної декларації провідного професіонала Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ігоря Грицака, що охоплює 2016 рік, та під час перевірки відомостей з  Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо його сина – Грицака Остапа Ігоровича «Гал-інфо» стала відома така інформація.

Згідно з декларацією, все нерухоме майно, яке належить Ігорю Грицаку, є в селищі Славське Сколівського району Львівської області. Ідеться про три земельні ділянки (загальною площею 535, 1000 та 2200 кв. м.) та житловий будинок загальною площею 270 кв. м. (дата набуття права – 27.01.2012 р.).

Окрім того, у своїй декларації Ігор Грицак вказав нерухоме майно, що належить його сину – Грицаку Остапу. Це  квартира і земельна ділянка. Однак  дані відомості чомусь ретельно «зашифровано»: у декларації, зокрема,  зазначено, що член сім’ї не надав інформації ні щодо дати набуття права на дані об’єкти,  ні щодо їхньої загальної площі та місцезнаходження.

Водночас  в Державному реєстрі прав на нерухоме майно міститься інформація про те, що в курортному селища Славське Сколівського району  Грицаку Остапу належить житловий будинок загальною площею 259,4 кв.м. (житлова площа -103,2 кв. м.). Даний об’єкт нерухомості Ігор Грицак у своїй електронній декларації вказати «забув». Ще одним цікавим фактом, який встановило «Гал-інфо», є  те, що будинки батька й сина –Ігоря та Остапа Грицаків в селищі Славське стоять на одній вулиці – Волошина.

Як було з’ясовано у ході подальшого журналістського розслідування, дані житлові будинки Грицаків  нині складають «чудовий відпочинковий комплекс «Карпатська казка», що розміщений зовсім поруч (200 м) від центрального витягу гори Тростян, та у якому, зокрема, знаходяться кілька двоповерхових номерів класу супер-люкс, літній басейн, сауна, дитячий майданчик, альтанки.

Зазначимо, що у своїй електронній декларації посадовець Ігор Грицак вказав єдине джерело доходу – заробітну плату в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (у розмірі – 739500 грн.).

Більш детально про бізнес родини Грицаків у селищі Славське – в наступному матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ