Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як навчають депутатської грамоті в «Свободі» та в «Фронті змін»

Як вже повідомляло Гал-інфо, Львівська міська рада оновилася на 80% , а це свідчить про те, що люди, які прийшли до ради, не мають попереднього депутатського досвіду. Про те, як навчатимуть новообраних депутатів та як компенсуватимуть брак досвіду сьогодні, 10 листопада, розповіли на бліц-дебатах у Львові розповіли представник Фронту Змін Юрій Підлісний та голова Львівського міського осередку ВО «Свободи» Іван Гринда.

Юрій Підлісний повідомив, що на всіх рівнях рад у «Фронту змін» є понад 300 мандатів, а тому вони навчають своїх депутатів ораторському мистецтву та законодавству.

«Ми знали, що зайдемо фракціями до більшості місцевих рад, а тому партією був створений інструмент «Школа влади». Ми навчали там кандидатів в депутати та активістів партії всьому необхідному, наприклад, ораторському мистецтву, діловодству та праву», - повідомив Юрій Підлісний.

ВО «Свобода» ж своїм депутатам передає досвід старших колег.

«Більшість із тих, які були обраними, вже мають попередній досвід роботи у цій галузі, адже вони працювали помічниками депутатів. Наприклад, вони проводили разом з нами прийому громадян, а також працювали в юридичному відділі. Всі ці люди з вищими освітами та багатим життєвим досвідом. Звісно, ж нині ми проводимо тренінги та навчання для цих депутатів в сфері законодавства, господарських та фінансових питань тощо. І звісно ж ми, як старші колеги, передаємо їм свій попередній досвід роботи в раді», - зазначив Іван Гринда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ