Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як потрібно прибирати місто від снігу: 5 світових практик

Вчора в Києві випало 11 мм опадів, що є великою кількістю для міста. Адже нормою для столиці України вважається близько 3 мм опадів. Навіть від такої кількості опадів Київ паралізувало. У світі навчилися справлятися і з сильнішими снігопадами.

Факти ICTV зібрали приклади  боротьби зі снігопадами в різних країнах Європи та світу.

Швеція

У Швеції зі снігом та льодом борються за спеціальною технологією. Сніг на великих магістралях країни щільно закатують та поливають водою, змішаною з щебенем. Завдяки цьому на великих дорогах не утворюються затори. Крім того, деякі жителі самі допомагають очищати невеликі дороги.

Фінляндія

Якщо синоптики обіцяють снігопад, то управління кожного міста збирає нараду та обговорює де і яку техніку задіяти. Також замість солі у Фінляндії використовують пісок за містом та кам’яну крихту у місті. Також, у разі особливо сильних снігопадів, уряд активно задіює населення для прибирання снігу.

Норвегія

Країна має більше двох тисяч снігоприбиральних машин. Також норвежці використовують дрібну кам’яну крихту розігріту до 95 градусів. Її розкидають на закатаний сніг, який швидко розтає до асфальту.

США

У США всі знають правило трьох годин. Після закінчення снігопаду основні дороги Америки повинні бути розчищені протягом цього часу. Для цього використовують TowPlow – спеціальні снігоприбиральні машини з косим причепом. Також у маленьких містах часто працюють волонтери.

Японія

У деяких регіонах країни випадає до 10 метрів снігу і це вважається нормою. Від снігу дороги чистять не чекаючи закінчення снігопаду. Спочатку сніг бурить спеціальний трактор.За ним рухаються екскаватори та грейдери. Після очищення залишається дорога, обрамлена сніговими стінами. Також у Японії заборонено використовувати хімікати.

Нагадаємо, снігопад, який почався напередодні ввечері і триває досі, вранці скував столицю України 10-бальними заторами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ