Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Як правильно голодувати і виходити з голодування

З огляду на те, що в Україні, і у Львові зокрема, серед політиків набуває популярності такий метод політичного протесту, як голодування, Гал-інфо подає передрук з дієтичного трактату «Система безслизової дієти» Арнольда Ерета (за сайтом Академія здоров’я).

ДВА КРОКИ ДО ГОЛОДУВАННЯ

Як підготовку до голодування можна вважати відмову від сніданку. Найгіршою у харчуванні є звичка наповнювати шлунок їжею рано-вранці. В європейський країнах, за винятком Британії, ніхто не споживає важкої їжі на сніданок. Зазвичай він складається із якогось напою та хліба. Єдиний час, коли людина не їсть протягом 10-12 годин, – це вночі, коли вона спить. Як тільки її шлунок звільняється від їжі, тіло починає процес елімінації (виділення й виведення шлаків). Тому огрядні люди, прокидаючись уранці, почуваються нещасними і, як правило, мають дуже обкладений язик. І хоча в них нема апетиту, вони все ж їдять, почуваючи після цього поліпшення. Чому? Щойно ви наповнюєте шлунок їжею - елімінація припиняється й самопочуття поліпшується. Що більше сміття накопичила людина в тілі, то більше вона має їсти, щоб зупинити елімінацію. У мене були пацієнти, які мусили їсти кілька разів на ніч, аби заснути. Іншими словами, вони мали наповнити свій шлунок їжею, щоб уникнути введення в циркуляцію накопичених там слизу й отрут. Наступним кроком до голодування буде 24-годинне перебування без їжі. Як і в разі відмови від сніданку, за допомогою 24-годинного голодування можна позбутися легких захворювань. Потім поступово слід переходити до 3, 4 або 5-денних голодувань, вживаючи між ними безслизову їжу 1, 2, 3 або 4 дні. Цей режим дасть змогу індивідуально регулювати елімінацію й одночасно безупинно постачатиме тіло відновлювальними елементами, що містяться тільки в безслизистих продуктах. Завдяки таким періодичним голодуванням, кров поступово поліпшиться й відновиться.

ТРИВАЛІСТЬ ГОЛОДУВАННЯ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ ІНДИВІДУАЛЬНО

Чітко сказати, скільки часу потрібно голодувати, неможливо. Це визначається дуже індивідуально за допомогою ретельного спостереженням за тим, як змінюється стан організму. До того ж голодування слід негайно перервати, щойно помітите, що перешкоди в кровообігу стають надто великими й кров потребує нових життєвих речовинах, аби нейтралізувати отрути. Не варто думати: «що триваліше голодування, то ліпше зцілення!» Тепер ви можете чітко зрозуміти, чому це не так. Порада «експертів» голодувати до тих пір, доки язик не очиститься, зумовлює багато неприємностей у «фанатиків» голодування.

Аби голодування перебігало з найменшими проблемами, потрібно: - підготуватися до нього, поступово змінюючи дієту на безслизову й застосовуючи проносні засоби та клізми; - за кілька днів перед початком більш тривалого голодування приймати іноді проносні засоби й обов’язково - за день перед початком; - чергувати короткі голодування з кількома днями вживання очисної та бідної на слиз їжі; - бути особливо обережним тим, хто приймав багато ліків, зокрема, якщо в їхньому складі були ртуть, селітра, окис срібла. У цьому разі бажана тривала, повільна й поступова зміна дієти.

Під час голодування слід: - очищувати щодня товсту кишку клізмами; - якомога більше бути на свіжому повітрі; - займатися фізкультурою або якось по-іншому навантажувати себе фізично. Але якщо почуваєтеся втомленим і слабким - відпочивайте й спіть стільки, скільки можете собі дозволити. У такі дні (а це ймовірно, коли відходи потраплять у кровообіг) сон стає неспокійним і порушується, навіть можуть снитися жахи. Це зумовлено отрутами, що проходять через мозок. Можуть з’явитися сумніви, зневіра в тому, що ви робите. Якщо виникли такі стани й відчуття, то це відбувається через ліки, які ви раніше вживали: вони перейшли тепер у кровообіг для подальшого виведення з організму. Рекомендується відразу зробити клізму й лягти, а за потреби перервати голодування, але не фруктами; - кожного разу, змінюючи положення тіла, робіть це повільно, інакше може статися запаморочення, аж до короткочасної втрати свідомості. Останнього не варто боятися, але слід уникати. Багато голодувальників і людей на жорстко обмеженій дієті після запаморочення здавалися й переривали процес голодування, втративши віру в нього назавжди.

ЩО Й СКІЛЬКИ ПИТИ

Деякі голодувальники п’ють тільки воду. Я вважаю, що легкий лимонад з невеликою кількістю меду чи неочищеного цукру або дуже розведений фруктовий сік дають ліпший ефект. Проте слід бути надзвичайно обережним, якщо сік фруктів, наприклад апельсиновий, використовується за більш тривалого голодування, оскільки фруктові соки можуть зумовити занадто швидке вивільнення отрут, що дуже подразнює органи і вносить дисонанс в їхню роботу. Як альтернативу добре пити соки, виготовлені із некрохмалистих овочів, зокрема, їх добре вживати під час більш тривалого голодування. Сирий томатний сік також можна пити. Щодо частоти та кількості вживання рідини, то пити слід не частіше, ніж зазвичай, і не більш як 2-3 л на день. Проте майте на увазі: що менше рідини ви п’єте, то більш агресивно діє голодування.

ЯК ВИХОДИТИ З ГОЛОДУВАННЯ

Правильне харчування після голодування є таким же важливим, як і саме голодування. У той же час воно повністю залежить від самочуття людини й тривалості голодування.

ВАЖЛИВІ ПРАВИЛА, ЯКІ СЛІД РЕТЕЛЬНО ЗАПАМ’ЯТАТИ!

1. Протягом кількох днів після голодування перша їжа повинна мати проносний ефект, а не поживну цінність, як думає більшість людей. 2. Що швидше перша їжа перетравиться, то більш ефективно вона виведе ослаблений слиз й отрути з кишечнику та шлунка. 3. Якщо після 2-3 годин після їди нема рясного випорожнення, слід допомогти собі проносним і клізмами. Кожного разу, коли я постився, я завжди мав хороше випорожнення, принаймні через одну годину після їди. І почувався чудово. Після переривання тривалого голодування наступну ніч я проводив більше часу в туалеті, ніж у ліжку, - це так і повинно бути. 4. Що тривалішим було голодування, то більш ефективно працює кишечник після того, як воно завершене. 5. Найліпші проносні продукти, які рекомендовано вживати після голодування, - це всілякі свіжі солодкі фрукти: вишні, виноград, яблука та ін. На другому місці – квашені або тушковані сливи. Увага! Це порада тільки для людей, які протягом певного часу жили на безслизових або на збіднених на слиз продуктах, тобто на «дієті переходу». 6. Якщо перша їжа не створює неприємностей, ви можете їсти стільки, скільки захочете. Споживання дуже маленької кількості їжі протягом перших 2 або 3 днів без випорожнень, що є наслідком недостатнього харчування, є небезпечним. Це ще одна неправильна порада «експертів»! 7. Якщо ви поїли фруктів, але через годину після цього не відчуваєте руху в кишечнику, то з’їжте ще фруктів або сирих чи приготованих (варені, тушковані, але не смажені) некрохмалистих овочів. Їжте доти, доки з першим випорожненням не вийде сміття, накопичене під час голодування. Організм, вільний від усіх відходів і отрут, за умови, коли жодні тверді продукти не вживаються всередину, функціонує без перешкод. Якщо основа вашої крові сформована з елементів продуктів, які я рекомендую, то мозок буде функціонувати дивним для вас чином: попереднє життя здаватиметься сном і вперше за все ваше існування свідомість пробудиться до рівня «реального самопізнання». Ваш розум, роздуми, ідеали, прагнення й філософія зміняться ґрунтовно. Душа радітиме. Уперше ви відчуєте вібрацію життєвої сили, яка проходить через ваше тіло, як слабкий електрострум.

zid.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ