Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Як продати Ейфелеву вежу, або історія одного авантюриста
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Як продати Ейфелеву вежу, або історія одного авантюриста

2 квітня 1725 року народився всесвітньо відомий авантюрист Джакомо Джіроламо Казанова. Та наша історія не про нього, а про ексцентричного шахрая із Великобританії – Артура Фергюсона

Чоловіка на фото звати Артур Фергюсон, він, невдаха-актор з Глазго, і один, з найексцентричніших шахраїв 20 сторіччя. В 1923 році, на Трафальгарській площі Лондона, він продав туристу з Америки колону Нельсона за 6000 фунтів, назвався директором Трафальгарської площі, і сказав, що Англія зараз переживає не кращі часи, і потроху розпродує пам'ятники, яких у неї повно.

Далі, більше, наступному багатому американцю, він продав Біг Бен за 1000 фунтів, а у іншого взяв 2000 фунтів, перший внесок за Букінгемський палац. Після цього, взнавши, що за нього всерйоз взявся Скотланд-Ярд, Фергюсон поїхав до Парижу. І що б ви думали він там продав? Правильно, Ейфелеву вежу! Ну, а далі, оскільки всі його покпці були американцями, він вирішив поплисти прямо до них у «лігво».

Першим ділом, Артур здав в оренду Білий дім, разом із президентом за 100 000 долларів, довірливому техасцю. Він розказав, що країні занадто дорого обходиться утримання такого великого будинку, і його вирішили здавати в оренду. Ну а далі стався прокол, Фергюсон взявся продавати статую Свободи австралійському туристу, але той запідозрив, щось неладне і сказав, що йому треба кілька днів, щоб зібрати гроші, і звернувся в поліцію.

Коли Фергюсона впіймали, грошей за Білий дім у нього вже не було. Артур йшов по вулиці і побачив жінку, яка плакала, запитав у чому справа, і вона розказала, що у неї згоріло ранчо де були всі гроші і цінності, і тепер з двома дітьми жінка залишилась на вулиці. Фергюсон, часто допомагав бідним, тому просто віддав їй всі гроші. Жіночка до речі теж звернулась в поліцію, хотіла знайти дивного чоловіка, який подарував їй гроші і віддячити.

Йому дали всього 5 років позбавлення волі.

На запитання "Навіщо ви це робили?", Артур відповів: "А мені просто було цікаво, наскільки наївні ці багатії".

Олег Кошла (м. Тернопіль)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ