Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Як російські окупанти в Криму ламають психіку дітям українських військових

У Севастополі дітям українських військових створили нереальні умови для навчання. Як розповіли в розмові з кореспондентом Гал-інфо українські військовослужбовці з Севастополя, їхніх дітей переводять на російську мову навчання, змушують виконувати гімн Росії. Через постійний психологічний тиск діти відмовляються ходити до школи.

Йдеться про Севастопольську гімназію №8 з українською та російською мовами навчання. У навчальному закладі кожна паралель з 1 по 11 клас обов’язково мала один клас з українською мовою викладання. Після початку повномасштабної російської окупації все змінилося.

«Моя дитина зі сльозами на очах розказала, що у школі повісили російський прапор, а мій син вчиться в українському 4-му класі. І він не хоче переходити на російську мову, а каже їх змушують. Навіщо ж ось так брати і ламати дітей? Як йому пояснити, що я тут нічого не можу вдіяти? Скільки можна дивитися на сльози дітей, які не хочуть вчитися у російській школі? Як можна так знущатися над дітками? Мій син не хоче в понеділок йти у школу, не хоче дивитися на цей триколор...  Не хоче стояти під гімн Росії, адже до цього він кожного ранку співав гімн України.. Навіщо так ламати психіку дитини? Діти у чому винні?», - розповіла мама школяра.

Чотири роки її дитина навчалася українською мовою, тепер його, та інших українських дітей змушують переходити на російську мову навчання.

«Дуже важко на все це дивитися. Він у Севастополі народився, йому 9 років, не хоче їхати, у нього тут всі друзі, я не знаю,що мені з цим робити. Та й ми, військові і сім’ї, зависли у повітрі. Скажуть їхати - треба їхати. Нам тут життя не буде», - розповіла співрозмовниця.

Фото - provolyn.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ