Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як скористатись послугою "шлюб за добу" і яка її вартість?

Про те, як скористатись послугою швидкого одруження - пілотного проекту Міністерства юстиції "шлюб за добу" і яка його вартість сьогодні, 19 серпня, розповів міністр юстиції Павло Петренко, інформує кореспондент Гал-інфо.
procherk.info

За його словами, така послуга у Львові буде можлива у кількох місцях: Шевченківський гай, Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького та стадіон Арена Львів.

"Пара, яка має намір одружитися, телефонує або з'язується через Інтернет із нашими партнерами, які є організаторами весіль. Потім пара обирає для себе зручну дату, час і місце, і тоді вже молодята реєструють свій шлюб.

Вартість за послугу є диференційованою, в залежності від набору додаткових послуг. В середньому вартість такої послуги становить 2,5 тис. грн.

Ціна реєстрації шлюбу у Шевченківському гаю становить 2 тис. грн, на Арені  Львів - 2,5 тис. грн, однак в  позаробочий та святковий час вартість зросте до – 3,5 тис. грн." - зазначив міністр.

"Варто наголосити, якщо будуть одружуватись воїни АТО, то ця послуга буде вартувати тільки 85 коп. , що становить державне мито", - запевнив Павло Петренко.

Така послуга вже є доступною у п'яти містах України: в Києві, Одесі, Северодонецьку, Маріуполі та Львові. На початку вересня "шлюб за добу" запрацює у Херсоні.

Як розповів міністр, багато переселенців та воїнів АТО користуються пілотним проектом у прифронтових містах.  

"В Одесі за такою процедурою ми одружили вже близько 100 пар, у Києві та прифронтових містах по 50-60 пар", - додав міністр.

Детальніше про проект можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, сьогодні у Львові офіційно стартував пілотний проект "шлюб за добу". 

Як писало Гал-інфо, сьогодні у Львові три пари скористались послугою швидкого одруження. Свідоцтва про реєстрацію шлюбу вручив молодятам Павло Петренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ