Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як суддя Мартьянова «урізала» домашній арешт митнику Чікалкіну

Спійманий на хабарі начальник митного поста «Західний» Олег Чікалкін заявив у судовому засіданні, що вечором йому потрібно забирати «з рідних секцій» неповнолітніх дітей. Для судді Франківського райсуду Львова Світлани Мартьянової даний аргумент виявився достатнім для того, аби винести рішення про пом’якшення домашнього арешту обвинуваченому, який і так був м’яким.

У п’ятницю, 8 грудня, суддя Франківського райсуду Львова Світлана Мартьянова винесла ухвалу, якою, зокрема, було продовжено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту відносно  начальника митного поста «Західний» Олега Чікалкіна, що обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Домашній арешт полягав в забороні обвинуваченому залишати житло у період доби з 20.00 год. до 08.00 год.

Водночас суддею було прийнято рішення про пом’якшення домашнього арешту, який і так був м’яким. Відтепер (найближчі два місяці), згідно вищеназваної ухвали, Олег Чікалкін повинен перебувати під домашнім арештом на декілька годин менше чим раніше (йому заборонено залишати житло у період доби з 22.00 год. до 08.00 год.).

На зустріч митнику-хабарнику суддя Мартьянова пішла, взявши до уваги клопотання обвинуваченого щодо наявності в нього неповнолітніх дітей, яких вечором потрібно забирати «з рідних секцій». Показовим також є те, що дане клопотання   підтримав присутній на суді прокурор Назар Буфан, відомий, зокрема, тим, що доволі часто бере участь у справах про хабарництво, у яких доволі часто чомусь призначаються м’які покарання (у цьому, зокрема, можна переконатися, ознайомившись з матеріалами, що містяться в Єдиному державному реєстрі судових рішень).

Нагадаємо, що  начальника митного поста «Західний» Олега Чікалкіна було затримано під час передачі  хабара у серпні цього року – у сумі 1300 доларів США та 1500 гривень. Хабар передавався працівнику управління внутрішньої безпеки ДФС ( у якості щомісячної плати за неперешкоджання у протиправній діяльності підпорядкованого Чікалкіну підрозділу). 

Наступне судове засідання у «справі митника Чікалкіна» призначено на 27 грудня  на 15.00. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ